Ung i Sverige

Vilka är vi – Ung i Sverige
Vi är unga i Sverige som flytt hit från våld och förföljelse. Många av oss kom 2015 och har försökt hitta hem här. Vissa går i skolan och andra spelar boll i något lag, vissa drömmer om att få plugga visare och få en trygg framtid. Vi kom hit för att vi var tvungna. Man väljer inte att fly, att bli jagad av Talibaner eller att vara nära att mista livet på medelhavet. Resan har varit mycket svårt från början. Att växa upp som utsatt i Afghanistan, att tvingas fly på farliga vägar och att komma hit och inse att vi inte är välkomna trots allt. De flesta föddes till att vara flykting. Men vi vill ha trygghet och en framtid. För att det ska vara möjligt måste vi stanna här och fortsätta bygga upp ett liv här och bygga det här landet starkare. Vi är unga i Sverige med hopp om att få en framtid.

Vår strejk började på mynttorget men är nu på medborgarplatsen. Vi är unga från hela landet som inte tänker gå någonstans innan samhället ger os någonstans att höra hemma.

Våra krav – Stoppa utvisningarna till Afghanistan
Vi kräver ett stopp på utvisningarna till Afghanistan. Det finns flera möjligheter för beslutsfattare att möta vårar krav, men de väljer att skylla på varandra. Vi tänker inte luras, här är vad vi tycker de bör göra.

Migrationsverket
Vi vill att Mikael Ribbenvik som är generalsekreterare för migrationsverket ska komma och träffa oss som strejkar. Det första vi gjorde var att skicka honom ett öppet brev om vad vi tänker gör och att vi vill att han möter oss. Han har svarat att han inte kommer kunna möta vårt krav och inte tänker träffa oss. Vi vet att Migrationsverket kan stoppa utvisningarna genom sin rättschef Fredrik Beijer. Han kan ta rättsliga ställningstaganden om säkerhetsläget i ett land som skulle stoppa utvisningarna. Det har gjorts förut och bör göras igen. De som väntar dem som åker tillbaka är trakasserier, människohandel och hemlöshet. Läget är så oroligt att vissa som skickas tillbaka nu är försvinna och resten far väldigt illa. Det är dags att uttala sig, migrationsverket!

Politikerna
Såklart kan politikerna besluta att låta oss stanna, de leder det här landet. De kan ge oss amnesti och uppehållstillstånd i Sverige. Flera partier har uttalat att de vill stoppa utvisningarna till Afghanistan men skyller sen på migrationsverket. Kalla till en aktuell debatt och möt oss unga och våran verklighet. Att ge amnesti skulle stoppa utvisningarna, varför gör man inte det? Ni borde träffa oss på medborgarplatsen och uppleva vår kärlek och sorg och förklara varför vi inte får stanna här. Dags att bevilja amnesti!

Strejken
Vi samlades söndag den 6 augusti på Mynttorget och var under dagen ett femtiotal ungdomar. Vi har haft många problem under denna första vecka av strejk. Det har regnat och vi har frusit, vi har blivit angripna av nazister, vi har fått flytta plats och bygga upps trukturer för strejken. Många rasister hoppar på oss varje dag. Men vi har också blivit varma av kärlek från de flesta av svenska folkn. Nu är vi på medborgarplatsen och har fått massor av donationer och hjälp av människor vilket gör att vi kan strejka och strejka länge. Tack för allt, stötta strejken!

One thought on “Ung i Sverige

Comments are closed.